top of page

SUPPLEMENTEN

MET SUPPLEMENTEN 

HERSTEL JE SNELLER

Wat zijn supplementen?
Supplementen zijn preparaten die in een tablet, capsule, vloeibaar of poedervorm worden aangeboden. Deze dienen als aanvulling op de dagelijkse voeding om de gezondheid te bevorderen en/of betere resultaten uit lichamelijke prestatie zoals sport te verkrijgen. 
Er zijn twee soorten supplementen, die zullen hieronder beschreven worden.

1. Voedingssupplementen
Voedingssupplementen helpen de gezondheid, het immuunsysteem en dagelijkse prestaties te bevorderen. Een aantal voorbeelden van voedingssupplementen zijn: vitaminen, mineralen, omega 3-6-9 en antioxidanten.

 

2. Sportsupplementen
Sportsupplementen zorgen voor een goede voorbereiding, uitvoering en het sneller herstellen na een sportieve activiteit. Een aantal voorbeelden van sportsupplementen zijn: eiwitshakes, creatine, pre-workout en aminozuren.

 

Waarom kiezen voor voeding- en/of sportsupplementen?
 

1. Voedingssupplementen

De aanwezige hoeveelheden belangrijke stoffen in onze voeding vandaag de dag is lang niet meer voldoende om onze gezondheid langdurig in stand te houden. Dit komt door de raffinage van producten en het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen, groeiversnellers, kunstmest etc. De waarde van de vitamines en mineralen is door deze activiteiten enorm gedaald. Dit betekent dat je niet meer dezelfde waardes binnenkrijgt als dat je 30 jaar geleden kreeg. Tevens door de aanwezigheid van veel toegevoegde anorganische stoffen en slechte E-nummers (zoetstoffen) in onze supermarktvoeding zijn aanvullingen door middel van supplementen zeker raadzaam. Ook zijn er omstandigheden, zoals tijdens zwangerschap, intensief sporten, ouder worden of chronische ziekte, dat je lichaam behoefte heeft aan extra voedingsstoffen. 

 

2. Sportsupplementen

Een sport beoefenen is een inspannende prestatie voor het lichaam. Tijdens het sporten verbruikt en verliest het lichaam nuttige stoffen. Het is belangrijk om deze stoffen weer aan te vullen, om zo sneller en beter te herstellen en je je fitter voelen

Na afloop van het sporten ondergaat het lichaam afhankelijk van de prestatie een herstel periode. Bij Sz Healthcoach zijn verschillende supplementen verkrijgbaar die dat proces kunnen ondersteunen. Een goed herstel is immers een voorwaarde om vooruitgang te blijven boeken. Voor meer informatie over specifieke producten of de supplementen aanschaffen, kijk dan in onze webwinkel! Voor specifieke vragen kan er altijd een e-mail gestuurd worden naar info@sz-healthcoach.nl.

bottom of page